1770
Na nu ongeveer 2 maanden op reis te zijn heb ik al ongelofelijk veel meegemaakt. Zo zou ik jullie weer up-to-date houden van wat ik van van de week heb meegemaakt. Ondanks dat ik vaak weinig op een dag uitvoer, maak ik erg veel mee.
Omdat de reis naar bestemming met de OZbus te ver was zijn we een nachtje op een Kettle station verbleven. Hier hebben we een aantal lache dingen gedaan (zie fotos), zoals mechanical bullriding, lasso gooien, geit vangen en (nep)brandmerken en kleiduifschieten (heb de laatste 2 bordjes geraakt toen ik t n beetje doorkreeg). De volgende dag ben ik met een andere Nederlands meisje van de route van de OZbus afgeweken om naar Town of 1770 te gaan. Dit is een heel relaxt dorpje aan zee waar Captain James Cook in (raad maar...) 1770 aan land is gekomen. Dit is niet zoals veel andere dorpjes waar de sfeer door backpackers wordt bepaald. Het tourisme is eigenlijk pas net in opkomst. Ik zit nu ook in t relaxste, schoonste en mooiste hostel ever (heb er 2 fotootjes van op mn site gezet). Het enige mindere was dat 1 van de vorige mensen in onze kamer een doosje eieren ver onder het bed had achtergelaten. Maar dat wisten wij niet, wij wisten alleen dat t enorm stonk. Na 2 dagen luchten en nog steeds een enorme stank vond iemand het doosje inclusief wormpjes. 1 van de wormpjes liep de dag daarvoor over het been van het meisje dat onder me sliep. Maar een wormpje is nog niks vergeleken bij een grote kakkerlak op je been in bed (wat een vriendin had toen we in Airlie Beach waren) of een Ierse jongen boven je in bed, want die staan bekend om bedplassen... Verder heb ik hier nog een surfles gehad en een andere ochtend een surfboard gehuurd. Nu kunnen we ook een surfboard lenen aangezien we wat surfdudes kennen.
Gisteren heb ik een soort National Geographic dag meegekaamt. Echt super! In ons hostel zit namelijk een jongen die vist voor het visserstijdschrift van Australie. En wij mochten gisteren mee. Ik kan je vertellen dat het net iets anders dan snoeken vangen was in Nederlandse slootjes. We hebben 2x een tonijn gevangen van 15kg. Verder hebben we twee keer een haai gevangen, maar niet aan land gekregen. Vooral doordat de 1 waarschijnlijk ongeveer 150kg woog en de andere maar liefst 200kg. Deze haaien zijn ook een van de gevaarlijke die weleens mensen aanvallen. Er zijn een paar foto's genomen van met die jongen van het vissen en ik en Floor voor in het tijdschrift (had je toch gelijk Christa dat ik een baantje als model hier zo krijgen:P).
Even een Wist-je-datje:: Een Dutch Oven een scheet onder je deken laten en iemand anders zn hoofd onder het deken houden betekend.
Maar ik stop met schrijven, want de tonijn is op me aant wachten..
Mn vlucht richting NL staat gepland over een maand, maar ik kan dat nog altijd veranderen..
Dikke kus!!! See ya (soon)!
Haai haai,
Echt leuk om weer je verhaal te lezen :). je hebt echt ontzettend veel gedaan!!! De foto's zijn echt weer super. Gezellig dat je nu ook met wat nederlandse meiden optrekt. Ik moet weer stoppen, want ik moet verder met school. Ben benieuwd naar je volgende verhaal. Dikke knuffel Car
Okee, maar goed dat jullie die haaien niet aan land hebben kunnen krijgen anders was die vlucht naar Nederland helemaal niet meer nodig geweest misschien.. =p
En ik ben nu wel heel benieuwd welke sukkel heeft gezorgd voor die betekenis van een Dutch Oven, lekker goed voor onze reputatie.. Haha.. (maar wel leuk dat je even Alanya-stijl gaat ;) )
Dikke kus terug!
Lieve Yolanda,
Hierbij het gevraagde test berichtje.
Ik geniet nog steeds helemaal mee. Gisteren zijn we lekker naar het strand geweest. Callantsoog, ouderwets rustig. Heerlijk gegeten daarna. Vandaag JaMo uit Nieuw Zeeland gezien. Ook leuk. Ze volgen je op de voet.
Blijf genieten, voor je het weet ben je weer in Nederland. Tot binnenkort aan de telefoon.
Arthur
h Yolanda,
Leuk om je verhalen te lezen. We lezen ze allemaal. Er gebeurt veel op je reis. Mooie foto's ook. Op dierengebied vind ik het extra leuk om te lezen welke toeren je allemaal met dieren uithaalt/meemaakt, omdat ikzelf niet zo'n held ben met dieren. dus die foto's waar je ze in je handen hebt zijn extra stoer natuurlijk (geen foto's met haaien maken hoor). . Geniet ervan en we kijken al uit naar je volgende verhaal en foto's.
Chantal, Roger, Fedor en Joram
Blanda!!
Mooi dat het allemaal zo goed gaat :). Jou kennende heb jij vast al wat dutch ovens gemaakt :p, hahah nee hoor we weten allemaal wat een net opgevoed meisje jij bent. Van mij part vis je elke haai uit de zee hierzo, want het hele strandfun is niet zo heel groot als dr een mogelijke moordenaar is het water zwemt eerlijk gezegd :). Maar goed ik spreek je snel weer xx
Beurte! Bemoei jij je eens even niet met deze haaien-kwestie! Ik heb nog altijd liever dat jij opgegeten wordt dan lieve Yolan! ;)
Nee hoor lieve schatjes, kom allebei maar weer veilig thuis! =D