yolandavandijk.reismee.nl

Magnetic Island en Whitsundays

Lieve mensen,

Vorige week vrijdag ben ik met de OZexperience bus vertrokken. Omnze bus stopte bij een krokodillenfarm. We hebben gekeken bij t voeden van de crocs. Ze schijnen maar 1x in de 8 maanden te eten. Ik heb ook een kleintje vastgehouden (op de fotos te zien, duurde wel ff voordat ik de moed had verzameld:P) en kangoeroes gevoed. Die avond ben ik naar de Full Moon party (terwijl het geen eens volole maan was)op Magnetic Island geweest. Het is een feest op een eiland en wordt aan het strand gehouden met heel veel palmbomen. Opzich best vet, maar heb zeker betere avonden meegemaakt. Wel grappig hoe die Engelse meisjes uitgaan. Zij zien er echt hoerig uit of alsof ze naar een proud to be fout party gaan. Aangezien de meesten niet de slankste zijn, ziet het er niet altijd even charming uit.En ze hebben allemaal dingen aan, waarvan ik niet snap dat die in een backpack passen (zoals laarzen). Maar los gaan ze zeker.
De volgende dag heb ik een fiets gehuurd. En ben ik met een Duits meisje het eiland gaan verkennen opzoek naar Koalas. Helaas niet gespot, maar wel veel moois gezien. Het is daar echt een vakantieparadijsje. Twee andere meisjes hadden de hele dag op t strand gelegen en dachten eind van de middag even een wandelingetje te maken en hebben gewoon 4 koalas gezien waarvan 1 met een kindje in haar buidel. Waarvan ik wel lichtelijk wat jaloerse gevoelens kreeg. Ben nog door de polite aangehouden. Fietste over het eiland en zag politie aankomen en realiseerde me opeens dat ik mn helm was vergeten. Gelukkig reed die door, maar keerde toen om om me aan te houden. dus had uitgelegd dat ik in Nederland altijd fiets, maar dan zonder helm en dat ik t uit gewoonte was vergeten. Gelukkig mocht ik doorlopen.
Zondag ben ik naar Airlie Beach vertrokken (de hub naar de Whitsundays). Volgens mij leeft het hele dorp hier van t tourisme, alles is hier op t tourisme gericht..
Gisteren ben ik met een grote rubberboot met een dikke motor erachter de Whitsundays opgeweest. Echt super mooi (zie pics). Sommige van die eilanden vind ik op Thailand lijken. Pas echt het vakantieparadijs uit de boekjes. Verder hebben we 2 keer gesnorkeld. Minder mooi rif dan ik al had gezien, maar wel zown hele grote vis gezien met dikke lippen (misschien dat jullie nu denken 'ow die' of niet:P).
Gisteravond heb ik hier gemeet met Marissa en Rieneke die in mijn groep vanuit Schiphol zaten. Dus dat was (is) super gezellig.
Aangezien ik nu al bijna alles heb gezien wat ik wilde keer ik een stuk eerder terug naar NL. Ik heb eraan gedacht om te gaan werken , maar zoals ik vorige keer (dacht ik) al vertelde zit dat er niet in. Om hier in de horeca te werken moet je eerst een cursus volgen (voornamelijk over alcohol) en je hebt ervaring nodig. Maar ik ga nu verder genieten van de Oostkust en vlieg over ongeveer een maand naar Perth.

Mis jullie wel hoor en vind jullie reacties altijd SUPER!! Het eerste wat ik morgenochtend (omdat vanwege tijdsverschil ik dan de 1e reacties heb) doe is reacties bekijken omdat ik dat altijd zo leuk vind. Ik ben hier trouwens altijd al heel vroeg wakker echt heel raar. Ben van avondmens een ochtendmens geworden. Wat juist hier minder handig is..

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Hylke

Hey Yo.
Top om te horen dat je alles mee pakt. Ennuh, je kan beter lekker in Nederland werken, want dan krijg je tenminste nog een beettje betaald.
Ik merk al dat je steeds meer engelse woorden er doorheen gooit :-)
Ik ga nu even de maagdelijke witten stranden bekijken op jouw foto's!!

See ya! ;-)
Hylke

Wouter

Klinkt allemaal superleuk.. ik wou dat ik ook meekon haha! Echt heel mooi allemaal hoor.. maar ik vind het echt niet leuk dat je straks helemaal tegen ons afsteekt omdat je zo bruin bent:P Moest wel lachen dat je die minicroc hebt vastgehouden.. dat had ik nou niet verwacht voordat je wegging haha.. Whitsundays ziet er echt heel mooi uit.. net Thailand op sommige stukjes ja. Ik moet naar college, ik bel je zondag;)

Hans en Jeanine

Hee die Yolan!! Mooie dingen maak je mee hoor, echt super! Geniet er nog maar van!!

Zou je niet als au-pair/oppas willen werken bij een gezin? (NL of Aussies). Ik kan een advertentie voor je plaatsen op de site voor de expats in Australie. Ik hoor het wel!

Misschien mis je iedereen gewoon zó erg dat je gewoon terug wilt. Dan moet je gewoon terugkomen hoor :-), maar misschien wil je het liefst blijven en dat je dan terug MOET omdat je geen werk kunt vinden.. zou toch zonde zijn?! Vandaar mijn ideetje.

Doei en dikke kussen Jeanine en Hans en kids

Hans en Jeanine

hee, ben nog even verder de site van expats aan het doorspitten. Hier een reactie van iemande: In Perth zijn er veel baantjes te vinden (als je niet te kieskeurig bent).
Veel aankloppen, je engelstalige cv neerleggen een een iemand schrijft: bij Hillary's Boat Harbour in Perth weet ik dat ze daar altijd op zoek zijn naar mensen (ja, zelfs nu in de winter, maar in de zomer hebben ze er nog meer nodig!).
Nou, misschien bemoei ik me wel weer met van alles, hihih zonder dat je het wilt...

dikke kud Jeanine

jamo

Geweldige verhalen we genieten er hier allemaal erg van .
Jammer genoeg moeten wij hier weer gewoon werken, maar door die verhalen kriebelt het reisgevoel wel hoor!!!!
die dikke lippen vis is waarsschijndelijk een Napolionvis ..
nog heel veel plezier down onder
groetjes en liefs JAMO

Annemieke

Hey Yolanda. Je mag voor mij een paar van die vakantieparadijsjes onthouden, wie weet gaan we er nog een keer gebruik van maken. Ik denk dat je een heel jaar nodig hebt (om straks als je weer thuis bent), alles lekker te herkauwen wat je gezien hebt. Het gaat allemaal in zo´n rap tempo. Bijna téveel om te bevatten. Je hebt in elk geval stof voor 10 jaar mooie dromen.
Je vertelt dat je je plannen nu een beetje gaat aanpassen door misschien wat eerder terug te komen. Nou, ik ken wel iemand die daar erg blij mee zal zijn!!!!
En ik bedoel niet je moeder.
Wat ontzettend gezellig voor je om toch even een tijdje met een paar bekenden op te trekken en ervaringen uit te wisselen. Hier thuis is het allemaal ook best prima, het weer is niet te koud of te warm en de kinderen in mijn nieuwe klas zijn heel erg leuk. Ik vermaak me dus prima op mijn werk. Wim is superdruk en heeft gisteren ook nog een examen moeten doen. Je moet in zijn vak heel erg bijblijven. Hij had twee keer een 81/2. Niet gek hè, voor zo´n oudje!
Verder zijn we in huis nog steeds aan het opknappen en schilderen zodat alles er weer een beetje fris uitziet. Was wel nodig na jaren "vette jongenshandjes". Dan wens ik je nu nog een hele fijne tijd en bedenk dat thuis alles straks maar weer héél gewoon is. Liefs, Annemieke en de boys.

Bryan

Klinkt goed hoor! Echt jammer dat je die Koalas niet gezien hebt. Dat is wel balen. Heel vet trouwens met die kroko;) grappig om te zien.

veel plezier nog!
x Bryan

christa

Hoi Yo,

Als jij je foto's (van jezelf in de zee) bij je cv doet kan je denk ik zo aan de slag als model.........of toch maar liever wat anders! Super leuk om je verhalen te lezen.
Dikke knuf van ons allemaal !!!
Chris

Hester

Lieve Yolan!
Na je mailtje ben ik natuurlijk meteen even je nieuwe verhaal en foto's gaan bekijken, en heb ik het gebruikelijke commentaar geplaatst.. =p
Als ik dit allemaal zie en lees ben ik wel gigantisch jaloers op je! En toch blijft het ergens nog steeds een beetje raar dat je daar écht zit.. Ik was trouwens wel een beetje verrast dat je een krokodil (ook al is het een baby) hebt vastgehouden aangezien je de vorige keer niet eens een schildpad durfde aan te raken! ;)
Enne, ik ken ook nog wel iemand die het niet heeeel erg gaat vinden als je wat eerder naar huis komt.. (A)
Nou, ik ga weer hard studeren, morgen mn eerste tentamen!! Jaja, zo gaat het hier..

Dikke knuffel!
xxxxxx Hester

Hester

Volgens mij zit jij nu ook op internet.. Maar wat ik nog wou zeggen, ik ga je dit weekend even een keer bellen goed? =D

Liefs!

Niels

Je kan idd beter in NL gaan werken. Lekker belangrijk dat je alles sneller gezien hebt. Als je alles gezien hebt dan heb je het gezien toch?
Super vette foto's weer! echt gaaf. Volgend weekend ga ik met de jongens naar Parijs (softies he). We kunnen namelijk slapen bij een vriend van Jorn uit Brno.

xx

Annelies Jekel

Hai Yolanda, Ik sprak je moeder en hoorde van haar hoe het met je gaat en over je ervaringen. Door haar kwam ik ook op je site. Wat mooi zeg!! Wens je nog veel succes met je verdere reis en geniet ervan.
Groet van Annelies ( 'theevisite' bij je moeder :) )

hans en marianne

Lieve Yolanda wij zijn weer thuis erg leuk gehad al was het dicht bij. Ook mooi weer het is een heerlijk eiland we zijn met de fiets overal geweest. Nu weer thuis en gauw jouw verhalen lezen en je prachtige foto´s bekijken Kom maar gauw terug we missen je.
Je heb groot gelijk je moet op je eigen gevoel afgaan.
Dikke kussen van ons.

Rita

Ook wij zijn weer thuis, twee weken bij Pesaro in een natuurgebied, ca. 70 km ten noorden van Mirre geweest. Ook dagje naar Rimini, moest ik ook zien tenslotte. Lekker warm gehad, behalve de laatste dag met regen. Maar het was heerlijk. En jij hebt het ook heerlijk zo te lezen en te zien, heb net bij gelezen en de foto's bekeken, vooral dat laatste is paradijselijk. Op die naturistenboot was je wel helemaal egaal bruin geworden hoor. Wat je ook doet, neem de tijd en geniet ervan,
Veel liefs en knuffels