Van Yolanda naar Bushvrouw
Voordat ik aan mn Outbacktrip begon ben ik eerst naar Melbourne en Adelaide geweest. Ik vond t daar niet zo boeiend, waarschijnlijk is Melbourne 's avonds wel leuk, maar ik was koos vriendloos.. In Melbourne waar ik 1 nacht verbleef lag er een zieke oude zwerfster op mn kamer. Ze roggelde elke heel hard en verzamelde al haar spuug in een plasticzakje. Echt heeel ranzig! Haar stank was al op de gang te ruiken. Gisteren hoorde ik van een exroommate dat ze uiteindelijk ook het hostel is uitgeschopt. Gelukkig ging ik daar snel weer weg en ging ik met de trein (10 ½ uur) naar Adelaide. Na de tweede nacht in Adelaide waar ik in een superhostel verbleef werd ik 's ochtends vroeg opgehaald door mijn Outbackguide Steve, een stereotype Ozzie. Verder zat er een Duits meisje in de groep, een Zwitser, een gierig Pools koppel , een Nederlands meisje die ik al kende, want zij is van de reisorganisatie die me in Sydney de eerste 4 dagen hebben begeleid, een oude Australiër en drie Engelsen. Een groot deel van de trip bestond uit rijden, we hebben in totaal 3400km afgelegd. Maar als je hier reist zie je soms Walibi's, Emu's en Kangoeroes langs de weg huppelen en gekke tropische vogels vliegen. De eerste nacht was verschrikkelijk. Ik had alleen maar een paar enkelsokken en we sliepen (zoals elke nacht) buiten in swags en aangezien het hier winter is en we vaak in de woestijn sliepen ligt de temperatuur 's nachts vaak rond t vriespunt. De rest van de nachten onder de sterren (proberen aan iets anders te denken dan een slang of spin in je swag) waren best okay, toch was ik blij als we er om 5.30 weer uit moesten en weer bij t kampvuur konden opwarmen. 1 nacht heeft er een dingo (soort wilde hond) tussen onze swags gelopen. Elke avond hebben we van t vuur gekookt. 1 avond verbleven we op een gebied van Aboriginals. 'S Avonds bij t kampvuur kwam er een aboriginal vertellen over hun cultuur, tradities en geloof. En hebben we wat liedjes (met dans erbij) geleerd en daarna heeft de een andere aboriginal De volgende morgen heeft een aboriginal ons meegenomen naar een plek waar hij ons vertelde over zijn geloof. Heel mooi. Het klinkt misschien een beetje sullig, maar het heeft bij ons allemaal zeker een impressie achter gelaten. De aboriginal die ons dat vertelde probeert zijn taal, cultuur en geloof in leven te houden, maar dat schijnt heel erg moeilijk te zijn. Je hebt ook niet 1 aboriginalcultuur. Je hebt heel veel verschillende clans. Om maar een voorbeeld te geven: Een aboriginal in Sydney vertelde ons dat zij trouw waren aan hun eerste liefde en een andere aboriginal vertelde dat in hun cultuur je met zoveel mensen mag trouwens als je maar wilt. De volgende ochtend werden we beschilderd op ons gezicht. Elke kleur had een speciale betekenis. Op t eind werd ons gevraagd welke kleur voor ons t meest betekende. Maar ik begreep dat de vraag was ‘Wat is je lievelingskleur?' Op ons gezicht hadden we de kleuren rood, wit, oranje, paars en geel. En ik antwoordde heel serieus op zijn vraag: ‘Deep Blue.' Die aboriginal keek me met de meest hopeloze blik aan die je je maar bedenken kan en de rest van de groep stond op zn lippen te bijten. Dus de rest van de dagen (en nu nog) word ik continue gepest met Deep Blue haha.
Verder hebben we vier keer een hike gemaakt op heeel mooie plekken. Voor de kenners: in de Flinders Rangers (gebergte), rond Uluru (Ayers rock), rond de Olga's en in de Kings Canyon. De Flinders Rangers is een spiritule plek voor de aboriginals, omdat daar het leven is begonnen (ook volgens geologen). We zijn ook naar een paar zoutmeren geweest, naar hot en cold springs (1 heel grote en heerlijk warme) en we zijn naar Coober Pedy geweest. Dit dorpje staat bekend om zijn Opaalmijnen en mensen die onder de grond leven.
In die 10 dagen hebben we maar 3x kunnen douchen en waar we verbleven waren meestal geen toiletten. Mja ik heb nu wel de ervaring zoals weinig andere dat ik ‘kuiltjes heb gegraven' in de woestijn (weet ik ook hoe jij je voelt Chester:P). Naast alle ervaringen over Australië en het echte Outback gevoel te hebben ervaren was (en is) het super gezegellig. De meeste van de groep zijn nu nog hier in Alice Springs. Zaterdag zijn we hier aangekomen en toen zijn we ‘s avonds uitgeweest in een heel grappige bar. Met slangen in vitrines, muntjes op de grond die vast blijken te zitten als je ze op zou pakken, als je in de wc's de kraan opendraait gaat t water in een wasbak verderop lopen en er hangen webcams waardoor je live op internet te zien bent.. De eerste avond was de Ozzie (56) uit onze groep uit de bar gekickt, haha. Het was echt een heel leuke avond en het is ook wel grappig om mensen in gewone kleren en gekamt haar ipv in ranzige outbackkleren die je 10dagen aanhebt ongedoucht. Zometeen ga ik badmintonnen met een Engelse jongen uit de groep. Heb er echt superveel zin in! Vanavond gaan we een contest Dutch pancakes against Engelish pancakes houden. Gister naar een leuk marktje hier in Alice Springs geweest. Ik vermaak me hier prima. Morgen vlieg ik naar Darwin (helemaal int noorden), wel jammer want ik ben de enige die daar heen gaat.
Ik heb er nu btw meer foto's opgezet. Vind zelf alleen dat alles er niet zo goed uitkomt op de foto's, maar ze geven je tenminste een beetje een impressie..
Ik vind de reacties trouwens altijd heel erg leuk!!!!!!! Vind t ook leuk om te weten hoe het met jullie gaat..
See ya, mates!!
Hey Yo!
Je bent goed bezig! Leuk om je verhalen te lezen. Ik dacht dat je planning was eerst langs de oostkust te gaan... Iets gewijzigd? ;-)
Ook hier is alles goed. We gaan weer badmintonnen hier he!
Groetjes
Okee voordat ik begin: sorry dat ik je hele site onderklieder met al mn reacties maar soms moet ik gewoon even zeggen wat ik denk bij een foto.. =p
Yolan!! Ik ben weer thuis, kan weer lekker internetten op een normale computer en heb dus eindelijk jou verhalen en foto's even goed gelezen! Echt leuke verhalen en super mooie foto's! Ik ben helemaal blij met mijn 3 weken Texel maar als ik jou site dan bekijk vallen mn eigen avonturen eigenlijk best wel mee.. Haha! Heeeeel veel plezier nog! Kijk uit naar je volgende verhaal en foto's!
Dikke kus en knuffel
Hoi lieve Yolan!
Wat leuk om weer wat van je te horen, was alweer een tijdje geleden! Jeetje wat doe je toffe dingen zeg!
Ben benieuwd wat je van het noorden vindt.
Mijn introductieweek bij de VU was ook echt heel gaaf (natuurlijk niet te vergelijken met wat jij allemaal meemaakt maar wel heel leuk) en heb al allemaal nieuwe mensen leren kennen.
Ik zal je snel een hele mail met mijn avonturen sturen!
De groetjes van iedereen hier thuis (vooral m'n mama want die herkent elk plekje op jouw foto's aangezien ze daar ook allemaal is geweest)!
Hele dikke kus en een knuffel (want je zal je lichamelijke contacten wel missen haha;)
Manouk
Hey Yo,
Echt super gaaf. Wat een verhaal weer hey! Iedereen vind je hier een DIE-HARD en ik sluit me er wel bij aan. Thuis bang zijn voor de kleinste spin en daar 'gewoon' gaan slapen. (ik heb je over hier ff een mail gestuurd)
Niels
Jee, wat een spannende en geweldige dingen maak jij mee. Prachtige foto's ook hoor. En wat is een douche dan heerlijk hè? Op naar het volgende avontuur. Knuffel.
En wat kun je allemaal nog méér meemaken in 10 dagen, wat een avonturen, niet allemaal even fris, maar dat hoort er allemaal bij, daar weet Wouter ook alles van. Die vogel is trouwens ook alweer gevlogen, steeds maar op kamerjacht en aankomend weekend weer eens een badmintontoernooitje. ´t Is net of tie nog in China zit. Wat zul jij blij zijn dat je zo goed gespaard hebt, de meeste van je oudklasgenoten doen waarschijnlijk hele saaie dingen, zoals huiswerk maken. Met ons alles prima, en leuk om je verhalen te lezen. Hou het vol en tot ziens maar weer, de "de Wildtjes".
Hoi Yolanda,
Leuk om te zien dat je naar je zin hebt. Je toer door de Outback ziet er geweldig uit , vooral als je foto's bekijkt en natuurlijk ook de verhalen leest en hoort van je moeder. Ik blijf elke dag bij met de verhalen.
Wij gaan zaterdagavond met z'n allen naar het dorpsfeest. Je hoort nog wel hoe het was. Verder gaat hier alles goed en bleven we niet zoveel als jij.
Veel liefs,
Marianne
Haai lieve Yo,
Ik heb nu eindelijk even tijd om een berichtje achter te laten. Echt super om alles te lezen en de foto's te zien. Ik vind het echt stoer dat je gewoon in de woestijn hebt geslapen, met allemaal enge beesten en natuurlijk de kou. Dat is echt niks voor mij!!!!!
Hier is alles goed. Ben deze week samen met mijn duo-collega begonnen met dingen voor te bereiden voor het nieuwe schooljaar. Het klaslokaal is nu helemaal klaar, moeten nog een aantal dingen doen en dan beginnen we maandag echt.
Ik hoop dat je snel weer een bericht achterlaat. Nog bedankt voor het leuke smsje :-) Nog heel veel plezier.
Veel liefs en een dikke knuffel Caroline
Hee lieverdje
Ben blij dat je weer heelhuids in de bewoonde wereld bent ! Moet wel even kwijt dat ik vind dat je het fantastisch doet daar in je upje, nu maar even van wat warmte en misschien een luxe hostel genieten hoor !!!
liefs chris
hey yolanda!
mooie dingen maak jij daar mee met die aboriginals, lievelingskleuren en grote reizen van 3400 km rijden alsof het niets is haha.
ik ging -samen met wouter- helemaal stuk over dat stukje waaar je vertelde dat je vastgeplakte muntjes probeerde te pakken hehe 'swerelds oudste grap;)
heel veel plezier en succes daar nog moet wel lukken he!
arjan
Hey lieve jolanda,, Ik zit te genieten van je verhalen,, na op vakantie te zijn geweest, zit ik ze nu allemaal aandachtig te lezen.. Je schrijft leuk, serieus het is leuk om te zien datjet echt naar je zin hetbt daar.
Het is gek natuurlijk, want een paar maanden terug zaten we met ze allen in het klaslokaal, en nu gaat iedereen zijn eigen dingen een beetje uitvogelen. Jij zit notabene aan de andere kant van de wereld. Ben echt heel erg jaloers. Morgen begint mijn introductieweek,,, het echte leven gaat weer beginnen! Ik mis de chocoladefondue avondjes, sex in the city kijken, als je terug bent, en myrthe ook. dan halen we alles dubbel en dwars in. Het kamerleven bevalt me trouwens perfect,, je moet tegen die tijd zeker ff alles hier komen checken..
Geniet met volle teugen van alles. It's a once in a lifetime experience i believe.. Leuk datje myrthe nog hebt gezien,, als je haar nog ziet,, geef haar een hele dikke knuffel van mij.
Ik ga maar slapen, het is inmiddels hier bijna 2 uur snachts.. een dikke kus
xx lies (samantha:P)